Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Εορτή Σημαίας και 28ης Οκτωβρίου 2015




          
Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους – φιλολόγου, Σταυροπούλου – Μέλεγου Αγγελικής. Επρόκειτο για ένα πολυθέαμα αφιερωμένο στην ανατίναξη του Γοργοπόταμου. Τρεις ομάδες μαθητών υποδύθηκαν με επιτυχία το Ζέρβα και το Βελουχιώτη με τους αντάρτες τους και τον Έντυ Μάγιερς με τους Άγγλους σαμποτέρ.

Η αφήγηση, η απαγγελία ποιημάτων, τα δρώμενα και τα τραγούδια συνοδεία της μαθητικής ορχήστρας του σχολείου μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των μαθητών. Ομάδα μαθητριών της ρυθμικής απέδωσαν με ρυθμό και κίνηση αντιφατικά συναισθήματα χαράς και λύπης.

Τέλος, η ανατίναξη της γέφυρας  (επιτυχημένο σκηνικό) με ήχο και καπνό και ο χορός των ανταρτών που γιόρταζαν τη νίκη τους έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση, της οποίας το μήνυμα δεν ήταν άλλο από την αναγκαιότητα για ομόνοια και ενότητα των Ελλήνων μέσω των οποίων μπορούν να επιτευχθούν μεγάλα και θαυμαστά έργα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης τη χαρά και την τιμή να ακούσουν τη ζωντανές μαρτυρίες από το στόμα του αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, κ.  Δελή Αργύρη, ο οποίος παρακολούθησε με ενδιαφέρον την εκδήλωση, συνοδευόμενος από τον συνταξιούχο μαθηματικό, Νικολόπουλο Πάνο.
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου